2011. április 28., csütörtök

Királyi esküvői ruhák

Mindenki a holnapi brit királyi esküvőt várja kíváncsian, és végre megtudhatjuk, hogy Kate Middleton milyen ruhában mondja majd ki a boldogító igent, ami által hercegnővé válik.
A divatvilágban is folyamatosak a találgatások a ruha tervezőjét illetően, mivel a legnagyobb titok övezi a menyasszonyi ruhát. Kate nem szeretné, hogy az esküvő előtt bármilyen információ is napvilágra kerülne a ruhájáról. Bruce Oldfield, Lady Diana egyik kedvenc tervezője, az Erdem, Victoria Beckham, az Alexander McQueentől Sarah Burton, csak néhány név a lehetséges jelöltek közül. De annyi biztos, hogy bárki is lesz Kate ruhájának tervezője, neve bekerül majd a divattörténelembe.
Íme a leghíresebb királyi esküvői ruhák:

Lady Elizabeth Bowes-Lyon, későbbi Erzsébet anyakirályné és Albert herceg esküvője 1923-ban

 II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg esküvője 1947-ben, a menyasszonyi ruha tervezője Norman Hartnel


 Margit hercegnő és Antony Armstrong Jones esküvője 1960-ban, a menyasszonyi ruha tervezője Norman Hartnell


 Grace Kelly és a monacói III. Rainier herceg esküvője 1956-ban



  Grace Kelly csodálatos menyasszonyi ruháját hollywoodi jelmeztervezője Helen Rose készítette


 Lady Diana habos-babos David and Elizabeth Emanuel tervezésű ruhában 


























Viktória svéd koronahercegnő és Daniel Wresling esküvője 2010-ben, a menyasszonyi ruhát egy svéd tervező Pdr Engsheden alkotta meg


Sokszor hasonlítják Kate Middleton-t Lady Diana-hoz, még az eljegyzési ruhájuk is hasonló volt, Diana egy Cojana ruhát, Kate egy Issa ruhát viselt

 Vilmos herceg és Kate Middleton királyi esküvője 2011 április 29-én lesz, napra pontosan 30 évvel ezelőtt volt Vilmos szüleinek, Lady Diana és Charles herceg esküvője.

 Frisstítve!

Kate Middleton esküvői ruhája meseszép volt, nem volt meglepetés, hogy Sarah Burton a McQueen divatház tervezője készítette a mindenki által kíváncsian várt ruhát. Amint megláttam az esküvőn Kate-et kiszállni az autóból a templom bejáratánál, rögtön Grace Kelly esküvői ruhájára emlékeztetett. A tervezőválasztás tökéletes volt, azt biztosan lehetett sejteni, hogy angol lesz, de ez egy tökéletes módja volt Alexander McQueen-ről megemlékezni.









 Az estélyi ruha, szintén McQueen darab

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése